De Powerkids HIT-it is sinds 2002 een vast terugkerend onderdeel van de jaarlijkse HIT. Het is een themakamp, speciaal bedoeld voor scoutingleden van 7-11 jaar, van groepen uit het hele land. De Powerkids HIT-it vindt plaats in Mook (Limburg), één van de zes HIT-plaatsen verspreid over heel Nederland. De kinderen die meegaan, beleven tijdens de paasdagen alle 36 een superavontuur, met ieder jaar een ander thema.

Wat je gaat beleven weet je nooit precies, maar spannend, gezellig en spectaculair is het altijd. In de afgelopen jaren hebben we een boze koning verjaagd in de middeleeuwen, een reis gemaakt door de tijd met een echte tijdmachine, een oosters sprookje beleefd met een schatrijke Sultan, gekampeerd in een indianenreservaat en een reis rond de wereld gemaakt in vier dagen!

De kinderen komen uit heel Nederland en de leiding ook. Alle leiding heeft ruime ervaring binnen een plaatselijke scoutinggroep, binnen een regio of binnen de HIT. Ze kunnen dus goed omgaan met groepen kinderen, hebben ruime kampervaring en zorgen ervoor dat de kids een geweldige tijd hebben. Voor de 36 kinderen is ongeveer achttien man/vrouw staf beschikbaar. Nieuwe staf is wel altijd meer dan welkom, bekijk de beschikbare vacatures.

Veel kinderen gaan niet maar één jaar mee, maar komen ook in de volgende jaren terug om nog een keer een avontuur te beleven. Dit is natuurlijk het grootste compliment!