Powerkids HIT-it 2024: De legende van de Mookerbende

De mysterieuze roversbende, De Bokkenrijders, heeft jouw hulp nodig! Stap in de legende van de Bokkenrijders tijdens ons te gekke PowerKids HIT kamp! Durf jij de uitdaging aan te gaan? Word lid van de bende en beleef spannende avonturen tijdens het paasweekend. We gaan op zoek naar schatten, ontcijferen oude kaarten en trotseren het bos vol
geheimen. Het wordt een kamp vol mysterie en plezier dat je niet wilt missen. Jij bent uitgenodigd voor het meest geweldige avontuur ooit. Pak je rugzak, verzamel je moed en kom naar de Bokkenrijderskuil bij Scouting Mill. Ben jij klaar om deze legende te beleven? We zien je daar en maken er samen een onvergetelijk avontuur van!

 

 

 

 

 

 

Powerkids HIT-it 2023: Toverschool

Ben jij stoer en beschik je over magische krachten?! Hierbij nodigen we je uit om deel te nemen aan de toverschool snelcursus. Deze cursus zal plaatsvinden tijden de Powerkids HIT-it. De locatie is uiteraard Millestein. Met 36 tovenaarsleerlingen en een tof team professoren wordt het een top cursus! Overdag zijn we lekker buiten, maar ‘s avonds slapen we wel in Millestein. Grijp je kans om je in te schrijven voor dit gave themakamp voor welpen en schrijf je in voor de 20e editie van de Powerkids HIT-it! In afwachting van jullie komst teken ik Albertus Papierus. 
Powerkids HIT-it 2022: Het mysterie van de Millsche Klepel.

Afbeeldingsresultaat voor tijdreis klokDappere meiden en jongens opgelet! Voor het beschermen van het verleden, heden en de toekomst zoekt de geheime Dahinda(h)orde nieuwe kandidaten! De beroemde maar raadselachtige klok van Mook, de Millsche Klepel, doet vreemde dingen. Voorwerpen uit alle tijden verschijnen in de weide omgeving en duistere personen dwalen rond over de De Brugsche Berg. Wie zijn de andere mysterieuze leden van de Dahinda(h)orde? Wat heeft dit verhaal te maken met 100 jaar welpen? Is de klok gesaboteerd? De geschiedenis komt tot leven in dit spannende avontuur.

Lukt het de Powerkids om het mysterie te ontrafelen? Met 36 Powerkids en een tof stafteam wordt het een top kamp! Overdag zijn we lekker buiten, maar ‘s avonds slapen we in een clubhuis. Grijp je kans om mee te doen met dit gave themakamp voor welpen en schrijf je in voor de 19e editie van de Powerkids HIT-it in Mook!

We hopen jullie daar allemaal te zien!

De leiding van de Powerkids HIT-it

Afbeeldingsresultaat voor secret

Powerkids HIT-it 2019: De geheimzinnige uitvinding van Mister M. Ook.

     

Dit jaar heeft een wetenschapper een project op het terrein in Mook. Dit is een uiterst geheim project.
De enige die van het geheime project af weten is de wetenschapper, maar binnenkort ook de Powerkids.
Want de wetenschapper wilt alle Powerkids een geheime brief sturen, zonder deze hulp kan hij zijn geheime project niet afronden. Het moet allemaal zo geheim mogelijk blijven, maar de Powerkids moeten wel op de hoogte gebracht worden. Dit moet heel voorzichtig gaan, want de wetenschapper heeft heel sterk het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt. Als dit niet spannend word….

Lukt het de Powerkids om erachter te komen wie de wetenschapper in de gaten houdt? En gaat het ons lukken om het geheime project af te ronden met Pasen? Met 32 Powerkids, en een tof staf team wordt het een top kamp! Overdag zijn we lekker buiten, maar ‘s avonds slapen we wel in een clubhuis. Grijp je kans om de wetenschapper te helpen, en schrijf je in voor de 18e editie van de Powerkids HIT-it in Mook!

We hopen jullie daar allemaal te zien!

De leiding van de Powerkids HIT-it

Powerkids HIT-it 2018: Wie grijpt de macht in Mookutopia?

Heb jij zin in een spannend avontuur? Benieuwd naar de troonwisseling in Mookutopia? Houd je van spanning en avontuur en ook van veel gezelligheid? Ga dan met de stoere Powerkids HIT-it naar het land Mookutopia, waar de koning een nieuwe opvolger zoekt en waar de strenge en zure ministers de macht willen grijpen. Met 32 Powerkids en een heleboel te gekke leiding maken we er een top kamp van! Overdag zijn we lekker buiten, maar ‘s avonds slapen we wel in een clubhuis. Grijp snel je kans om je in te schrijven voor de 17e editie van de Powerkids HIT-it in Mook.

Mookutopia is een land en een koninkrijk, maar sinds enige tijd is de koning heel erg ziek. De koning van Mookutopia heeft geen kinderen, dus laat hij zijn land regeren door een aantal zure ministers. De ministers hebben de opdracht gekregen om een nieuwe koning te zoeken, maar eigenlijk willen de ministers zelf de macht behouden. De ministers willen strengere wetten invoeren en houden daarnaast van rust, regelmaat en reinheid. Niet alle Mookutopianen vinden de ideeën van de ministers goed, maar zolang er geen nieuwe koning is, hebben de ministers de macht. Zal er ooit een nieuwe koning komen?

We hopen jullie daar allemaal te zien!

De leiding van de Powerkids HIT-it

  

Powerkids HIT-it 2017: Raadsels rond de Middeleeuwse Mookersprong…

Heb jij zin in een magisch avontuur? Benieuwd naar de raadsels van het Mookerslot? Ga dan met de stoere Powerkids HIT-it mee terug naar de middeleeuwen om alle geheimen rondom de Mookersprong te ontdekken. Het is spannend, misschien een beetje griezelig en eng, maar wel supergezellig. 32 Powerkids en een heleboel te gekke leiding maken er een topkamp van! Overdag zijn we lekker buiten, maar ’s avonds slapen we wel in een clubhuis.

Terug naar de middeleeuwen in Mook:

Mook is na Molenhoek en Malden het noordelijkste kerkdorp in de provincie Limburg aan de rivier de Maas. Mook werd in 1227 verkocht aan de Graaf van Gelre en in 1473 werd het landgoed van graaf Maurits Maldensteijn van Mookerslot. Deze landgraaf bezat het landhuis Mookerslot, maar die is in 1574 door de Slag op de Mokerhei verwoest. Sindsdien wonen zijn erfgenamen op het landgoed Herrendal in het Trappenhuis de Knollenberg, niet ver van herberg D’n Urste Kiek. De graaf die vandaag de dag het Trappenhuis bewoont, is graaf Manus Maldensteijn en zijn nichtje Mathilda Maldensteijn.

Bij de Powerkids gaan we voor de 16e keer een gaaf scoutingweekend beleven, ditmaal met ridders, jonkvrouwen en kastelen. Het wordt een groot feest, maar daar hebben wij jullie wel voor nodig! Komen jullie gezellig meefeesten in de middeleeuwen in Mook? Grijp snel je kans om je in te schrijven voor de 16e editie van de Powerkids HIT-it tijdens Pasen in Mook.

We hopen jullie daar allemaal te zien!

De leiding van de Powerkids HIT-it