Ieder jaar organiseert Scouting Nederland in het paasweekend Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities. Vandaar de naam “HIT”. Verspreid over heel Nederland worden er dan allerlei leuke weekenden georganiseerd, voor leden van scouting tussen de 5 en 88 jaar. Een paar duizend scouts van allerlei groepen doen eraan mee. Meedoen aan een HIT kan met een groepje, of individueel.

Iedere HIT is weer anders. Er zijn hikes, waarbij je tochten loopt (of fietst of vaart), en tijdens de tocht allerlei opdrachten uitvoert. Ook zijn er interessekampen. Dat zijn kampen met een themaverhaal, of kampen waar je iets leert, zoals fotograferen of koken. Verder zijn er ook nog trappersexpedities. Dat zijn heel primitieve hikes, waarbij je bijvoorbeeld in een zelfgemaakte tent of zelfs in de open lucht moet slapen en je overlevingstechnieken tot het uiterste wordt getest.

Voor elke leeftijdsgroep zijn er andere HIT’s. Voor de allerjongsten zijn er themakampen zoals de Powerkids HIT-it, of een eenvoudige hike waarbij je met je vader of moeder een tocht loopt, zoals de Ouder-Kind-hike. Voor de oudere leeftijdsgroepen zijn er meer avontuurlijke of juist leerzame HIT’s, zoals survival-expedities, een zeil- of EHBO-kamp of een uitdagende hike. Ook voor volwassenen zijn er HIT’s, zoals een autopuzzeltocht of een zeilzwerfweekend.

Voor leden van Scouting vanaf 5 jaar is er tijdens de paasdagen dus een heleboel te beleven! Meer informatie over alle HIT’s kun je vinden op hit.scouting.nl.